Ekonomi

ABD piyasa faiz oranları 10 yıllık getirilerde %5’lik zirveye yaklaşıyor; varlık yöneticileri için bir değişim işareti

ABD piyasa faiz oranları zirveye yaklaşırken, 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi %5’e ve 2 yıllık tahvil getirisi %5,25’e ulaşırken, finansal stratejistler faiz oranlarında yapısal bir düşüş ve daha dik bir getiri eğrisi öngörüyorlar. Bu, Fed’in faiz artırımlarının 26 Temmuz’da zirveye ulaşmasından bu yana varlık ve yükümlülük yöneticileri için değerli bir an.

Varlık yöneticileri artık kendilerini daha uzun vadeli menkul kıymetler satın almak ve devam eden getirileri güvence altına almak için uygun bir zamanda buluyorlar; bu, getiri eğrisinin tersine döndüğü senaryolarda bile yararlı olduğu kanıtlanmış bir strateji. Bu yaklaşım, söz konusu menkul kıymetlerin vadesi boyunca daha yüksek faiz getirisi elde edilmesini sağlar.

Öte yandan borç yöneticilerine, sabit faizli alıcılar belirleme veya değişken faiz oranlarına dönme seçeneği sunulur; bu, bir tahvilde fonlanmış uzun pozisyon tutmaya benzer. Piyasadaki oynaklığa rağmen, değişken oranlara maruz kalmak çoğu zaman daha düşük fonlama maliyetleriyle sonuçlanır. Bu, faiz oranlarının tipik olarak üst reel eğimli vade yapısına atfedilir ve tarihsel olarak, 10 yıllık sabit oranlı bir alıcıdan hiçbir zaman olumsuz bir getiri yaşanmamıştır.

Federal Rezerv’in faiz artırımlarının doruğunda, sabit faizli sahipleri tutanlar, bu yatırımlardan kazanılan geliri, yani gerçekleşen taşımayı maksimuma çıkarıyor. Tersine, faiz oranları döngünün dibine ulaştığında, yatırımcıların sabit faizli ödeme durumuna geçmesi optimal hale gelir. Bu stratejik hamle, yatırımcıları Federal Rezerv’in gelecekteki faiz artırımlarına ilişkin beklentinin önüne konumlandırıyor ve ekonomik döngüde bir başka dönüm noktasına işaret ediyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

deliceajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu