2006-2008 yılının ortalarında, Beren Saat, Okan Yalabık ve Cansel Elçin’in başrollerini üstlendiği, atv ekranlarının en sevilen dizilerinden biri olan “Unutma Sevgili”, yoğun bir seçim temposuyla yeniden gündeme geldi. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turu öncesi Hatırla Sevgili dizisi karakterlerinin siyasi görüşleri merak konusu oldu.
Twitter’da ‘Hatırla Sevgili’ dizisi, karakterlerinin güncel siyasi görüşlerini bir selde birleştiren kullanıcı bulgularıyla ağzımızı açık bıraktı.
60’ların sonu ve 70’lerin başındaki siyasi ve toplumsal meselelere değinen Hatırla Sevgili dizisini unutabilir miyiz?
Türk televizyonunun en unutulmaz yapımları arasında yer alan Hatırla Sevgili dizisi 2023 seçimleri nedeniyle yeniden gündeme geldi.
Dizideki karakterlerin güncel siyasi görüşleri sosyal medyada kullanıcılar arasında merak konusu olunca “@ContextHat” isimli hesap sel hazırladı.
Bakın, Hatırla Sevilen’in unutulmaz karakterleri şimdi olsaydı, siyasi arenada kimi desteklerlerdi…
Ahmet Gürsoy
CHP’nin avukatlığını yaptı ama yine hiçbir davayı kazanamadı. Emekli oldu. Laik, sosyal demokrat. KK’ya oy vermek istiyor.
Yasemin Ünsal
Parti üyeliği yok. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ahmet’in isteği üzerine KK’ya oy verdi. Seçim ikinci tipe bırakılınca panik yaşandı. Ülkede olup biteni anlamıyor, sadece üzülüyor.
Necdet Aygün
Son CHP 26. dönem milletvekilidir ve emekli olmuştur. Son zamanlarda Kaftancıoğlu kanadına yakındı. Sosyal demokrasinin bir tık solundadır.
Seçkin Yıldız
Parti üyeliği yok. Kadın hareketinde etkili olmuştur. Emekli olduktan sonra kadın dayanışması dernek ve kuruluşlarında aktif rol aldı. Milletvekili seçimlerinde YSP’nin üzerine bastı.
Selma Gürsoy
Parti üyeliği yok. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde KK’ya oy verdi. CHP sempatizanı ve sosyal demokrat çizgisini koruyor.
Sevim Gürsoy
TİP kurucu ekiptendir. Sosyalist. Emekli oldu ama halen gazete-gazeteci olarak çalışıyor. Son birkaç ayda yine cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldı. TİP GYK üyesidir.
Rıza Ünsal
Demokrat Parti’den sonra Adalet Partisi’nde, Anavatan Partisi’nde ve yine Demokrat Parti’de milletvekili olmaya çalıştı ama olmadı. Hâlâ merkez sağcı, ulusalcı ve liberal muhafazakar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kafası karıştığı için Muharrem İnce’nin üzerine bastı.
Ayla Gündüz
Bir süre Türk Tabipleri Birliği Başkanlığı yaptı. Direniş lideri. Pazar günleri gazetede köşe yazar. Sol muhalefet. Milletvekilliği seçimlerinde TİP’e baskı yaptı.
Işık Ünsal
Harun’la evlendikten sonra devrimci bir gazeteci oldu. Almanya’dan döndüğünden beri bağımsız çalışıyor ama ara sıra Birgün ve Evrensel’e yazılar yazıyor. Milletvekili seçimlerinde YSP’ye baskı yaptı.
Yaşar Çiftçioğlu
Milliyetçi muhafazakar çizgisinden hiçbir zaman vazgeçmedi. UYGUN Partisi’nin kurucu kadrolarındandı ve 27. dönem milletvekilliğinden emekli oldu. Ama cumhurbaşkanlığı seçiminde S.Ogan’a baskı yaptı.
Rüya Gürsoy
İGD’den sonra TKP’ye geçti. Sonra örgütten ayrıldı. Parti üyesi değil ama milletvekili seçimlerinde TKP’ye baskı yaptı.
ali demir
komünist devrimci Dev-yol’dan sonra emperyalizme ve oligarşiye karşı Devrimci Hareket’in kurucu üyelerinden oldu. Yolculuk’ta yazıyor. Seçimlerle ilgili ‘sandık yetmez, faşizmi sokakta yeneceğiz’ dedi.
zeynep koral
komünist devrimci Dev-yol’dan sonra Halkevleri’ne geçti. Personel dairelerinde ve kadın hareketinde aktiftir. Milletvekili seçimlerinde YSP’ye baskı yaptı.
Defne Gürsoy
komünist devrimci THKO’dan sonra sırasıyla Halk Kurtuluş ve TDKP’de çalıştı. EMEP’in kurucu kadrosundan. Emekli olmadan önce partinin avukatıydı.
Harun Karagöl
Marksist-Leninist. THKO’dan sonra sırasıyla Halk Kurtuluş, TDKP ve EMEP’in kurucu kadrosunda yer aldı. Parti profesyonelliğinden emekli, Teori ve Eylem için Mustafa Yalçıner ve Aydın Çubukçu ile birlikte yazıyor.
Deniz Karayel
Defne Gürsoy neredeyse orada. THKO geleneğinden vazgeçmedi. EMEP’ten. Personel bölgelerinde aktifti ve parti avukatıydı. Yazmıyor, slogan atıyor.
mehmet karayel
Sosyalist. etrafa yazın. Gazeteciliğine devam ediyor. 68-80 dönemini anlatan 5 farklı kitap yayınladı. Farklı listeyi desteklemedi, Emek ve Özgürlük İttifakı’na baskı yaptı.
Metin
İdealinden geri adım atmadı. Ülkü Ocaklarını yönetti. 3 dönem MHP’li oldu. Son zamanlarda yeterince milliyetçi muhafazakar propaganda yapmadığı gerekçesiyle MHP’den ayrıldı. Zafer ve BBP arasında gidip gelmektedir. İkinci cinste RTE’ye verecek.
teo
90’lı yılların siyasi ortamından, faili meçhul cinayet ve suikastlardan etkilenerek siyasete girdi. HADEP, DEHAP, DTP, BDP ve HDK’nın kurucu üyelerindendir. 27. dönem HDP milletvekilliğinden emekli oldu. Garo Paylan ile yakın bir dostluğu vardır.
Mehmet Sinan Karayel
Taylan Cemgil gibi o da Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyen. Rektörlük protestolarına sırtını döndü ve harekete geçti. Post-Marksist bir teorisyen oldu. Milletvekili seçimlerinde YSP’ye baskı yaptı.
İşte o sel:
Ne düşünüyorsun? Yorumlarda buluşalım…
haberovacik.com.tr